El restaurant Casa Nova del xef Andrés Torres s’ha convertit en el primer restaurant del Penedès a rebre una Estrella Michelin. Ubicat a Sant Martí Sarroca, destaca per combinar gastronomia de proximitat, tradició, sostenibilitat i creativitat.
El reconeixement es va atorgar aquest dimarts 26 de novembre a la Gala de la Guia Michelin Espanya 2025, celebrada a l’Auditori i Centre de Congressos Víctor Villegas de Múrcia. “És un honor immens que la nostra cuina i el nostre compromís amb l’entorn hagin estat reconeguts així. Aquesta Estrella és un homenatge al treball en equip i als valors que ens defineixen”, va declarar l’ànima i motor del restaurant després de rebre el guardó.
Casa Nova és un espai que en el passat va funcionar com una explotació avícola. Transformat per Torres i el seu equip, el xef rescata els sabors de la seva infància basant-se en receptes de la seva mare, i els enriqueix amb productes locals del seu propi hort, galliner i assecador, a més de picades d’ullet internacionals inspirades en els viatges de cooperació.
L’Estrella Michelin no només reconeix la seva excel·lència culinària, sinó també el compromís amb el medi ambient i les pràctiques sostenibles. Des del moment que els comensals arriben al restaurant, són rebuts amb un tour explicatiu que reflecteix la passió de Casa Nova per la sostenibilitat, un aspecte clau que també els ha valgut l’Estrella Michelin Verde.