La plataforma Gent del Barri, integrada per veïns de l’Espirall, han entregat aquest dimarts 910 signatures que exigeixi a l’Ajuntament de Vilafranca que compleixi amb el seu compromís de construir el Centre Cívic. Un equipament, recordem, que havia de ser la gran inversió de la Llei de Barris impulsada al seu dia per la Generalitat però que finalment ha quedat aturat, després que el consistori hagi decidit destinar part dels diners reservats a la rehabilitació de l’antic mercat de La Pelegrina, on s’hi ubicarà un equipament juvenil per a tot Vilafranca.

Els veïns no estan contents amb l’alternativa plantejada pel govern del PDeCAT i el PSC, que contempla reformar els actuals locals situats a la plaça Doctor Bonet. Consideren que serà una actuació superficial que no solucionarà les demandes detectades: disposar d’uns espais d’activitats i relació que afavorissin una major cohesió en un barri on hi conviuen cultures molt diverses. “Entenem que el centre cívic era, i és, l’element que realment permetria afavorir una major convivència i dinamisme social a l’Espirall”, han reiterat els veïns, que han recordat “que aquest fi és el que buscava veritablement de Llei de Barris”.

A banda de recollir firmes, el col·lectiu també ha presentat una instància al Síndic de Greuges de Catalunya perquè avaluï si hi ha hagut algun tipus d’irregularitat per part de l’Ajuntament a l’hora de canviar el destí de les partides pressupostàries que hi havia per al centre cívic. “Històricament l’Espirall ha estat un barri que ha sabut lluitar pels seus drets”, han recordat els veïns, que ja han advertit que “no pararem fins que el centre cívic sigui una realitat”.

FER UN COMENTARI