El terra de la pista d’atletisme de Vilanova, tot nou

0
2435

L’Ajuntament farà durant els mesos d’agost i setembre, que són els que calcula que té menys activitat, la pista d’atletisme de Vilanova, l’única que hi ha a la comarca. Ho farà gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona, que en finançarà el 100% amb 300.000 euros, i que suposarà canviar el terra de la pista de dalt a baix. Res a veure amb la renovació de la capa superficial que es va fer al 1999 i que no va funcionar.

La pista vilanovina data de 1983. Al cap de dos anys es va substituir la pista de cendra per la de paviment sintètic. Al 1999 es va fer un pegat, que no va funcionar, consistent a fer una aportació de material sintètic nou a sobre de la recta d’arribada, que és on més  deteriorada estava. Però mai es va adherir, i per això ara la recta es veu negra i no vermellosa com la resta de la pista: la capa superficial ha saltat i queda a la vista el cautxú de sota.

El que es farà ara serà l’aixecament de tota la pista, en els seus 400 metres i els seus vuit carrils, així com també en les dues mitges llunes dels extrems i al carril de salts. S’asfaltarà tot de nou, es col·locarà nou cautxú negre i el granulat de sobre vermell. A més, com que les arrels de sota han aixecat una mica la part del revolt del salt de perxa, es col·locarà un muret de contenció perquè no malmeti el paviment de nou.

A més a més, l’Ajuntament aprofitarà les obres per arranjar la zona central de la pista, on entrena i juga el SEL de rugbi. El terra central no estava pensat per jugar-hi un esport com aquest, i pateix molt de desgast. El Consistori destinarà 50.000 euros addicionals a remoure tota la terra, plantar herba i dotar-la de rec.

La regidora d’Esports Blanca Albà ofereix com a alternatives d’ús als atletes durant els dos mesos d’obres les pistes d’atletisme de Vilafranca, i als jugadors de rugbi, la platja i el camp de futbol núm. 2. A més, la sala de musculació i el gimnàs es podran seguir fent servir amb tota normalitat. Fins a data d’avui, en el que portem de 2017 han passat per la pista 17.000 persones.

No està homologada

Albà explica que actualment la pista de Vilanova no està homologada per disputar-hi cap competició oficial, ja que té més de vint anys i no s’ha arranjat mai. Amb aquesta reforma recuperarà l’homologació, per bé com explica la representant municipal, no serà el lloc ideal per anar-hi a fer grans marques (sobretot en curses de 400 metres en avall) ja que es farà una pista lenta: “les pistes ràpides són més dures, més problemàtiques per les lesions i cal canviar sovint la capa exterior, i nosaltres prioritzem els entrenaments”.

En un futur, es preveu construir un carril exterior d’entrenament, que eviti tant de desgast a la pista.

FER UN COMENTARI