Les diferències entre govern i oposició a Sant Martí bloquegen subvencions

0
1121
Imatge del darrer ple municipal celebrat el 27 de juliol. FOTO: AJUNTAMENT

El govern en minoria de Sant Martí, format per la CUP, ERC i els socialistes, no va aconseguir aprovar en el darrer ple el conveni amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès per rebre la subvenció del fons europeu FEDER, de més de 100.000 euros, per a la restauració i museografia del Conjunt Monumental, així com tampoc el conveni amb el mateix ens comarcal per rebre la subvenció per a l’establiment de l’Escola de Música al municipi durant el curs 2016-2017.

Tant CiU com el regidor no adscrit Manuel Romanos (ex militant d’ERC) es van abstenir en els dos punts bloquejant, així, ambdós convenis. I és que, en tractar-se d’acords amb altres administracions, requerien l’aprovació per majoria absoluta dels vots del plenari. Les diferències entre govern i oposició han desencadenat un seguit d’acusacions creuades.

El govern d’esquerres ha qualificat d’“obsessiu” el bloqueig de l’oposició i l’ha atribuït a “interessos purament partidistes”. També ha recordat que “aturant temes sensibles no estan atacant el govern sinó perjudicant greument als martinencs”.

Per la seva part, CiU ha lamentat “la manca de tarannà democràtic del govern”. “S’ha de crear un clima de diàleg i consens i aquest no es construeix sobre la base de menysprear la gent que no pensa com ells, ni convocant plens extraordinaris quan saben que falta un regidor, ni negant informació a l’oposició”, ha etzibat.

El govern ha anunciat que si CiU canvia el seu posicionament abans d’acabar el mes d’agost, el govern mantindrà l’aposta de diàleg formalitzant noves comissions informatives i impulsant acords de mínims. CiU està disposat a seure però ha advertit que “negociar no vol dir acceptar-ho tot sense cap contrapartida”.

FER UN COMENTARI