Les obres de construcció de la rotonda de Codorniu començaran a finals d’any

0
998

El Departament de Territori i Sostenibilitat va adjudicar divendres, just dos dies abans que es fes efectiva la intervenció de la Generalitat per part del Govern de l’Estat, les obres de construcció d’una rotonda a la carretera BV-2244, concretament a l’encreuament entre el cementiri i Can Codorniu. Les obres, que s’han adjudicat per un import de 343.000 euros, es preveu que s’iniciïn a finals d’any i tinguin un termini d’execució de quatre mesos.

La rotonda que s’impulsa permetrà millorar la seguretat i la canalització del trànsit en un encreuament perillós. Actualment, és una intersecció en creu que no disposa de carril central de gir per als girs a l’esquerra. Disposa d’illetes per als diversos moviments i té uns ramals d’incorporació i sortida amb una petita cunya, sense carril d’acceleració o desacceleració.

El diàmetre exterior mínim del giratori serà de 35 metres. La calçada anular tindrà 2 carrils amb una amplada de 8 metres, amb un voral interior de 0,5 metres i una vorera de 2 metres al costat on ha de donar continuïtat a l´itinerari de vianants que diàriament creuen el cinturó de ronda. Aquesta va ser una de les principals demandes que va traslladar l’Ajuntament als responsables de la Generalitat per tal que la rotonda no només tingués en compte els vehicles que hi circulen si no també les desenes de veïns i veïnes i usuaris que passen cada dia a peu per aquest punt.

FER UN COMENTARI