L’abstenció, per error, del PP permet rebatejar un carrer del Vendrell com a Primer d’Octubre

0
1762
Foto d'arxiu.

Una errada en el sentit del vot del PP va permetre aprovar, en el ple de dimarts, una proposta presentada pel grup municipal de Som Poble en què es sol·licitava rebatejar el carrer General Prim del Vendrell com a carrer Primer d’Octubre, en homenatge als fets viscuts el passat 1 d’octubre amb motiu del Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya.

Després que PSC i Sí Se Puede es desmarquessin de la proposta, semblava difícil que aquesta pogués tirar endavant. Però, contra tot pronòstic, l’abstenció dels dos regidors del PP va permetre que prosperés amb un únic vot de diferència. Finalment la proposta va quedar aprovada per 7 vots a favor (Som Poble, ERC, PDeCAT i el regidor no adscrit Josep Marrasé), 6 vots en contra (C’s i PxC) i 8 abstencions (PSC, Sí Se Puede i PP).

Minuts després del ple, el PP va emetre un comunicat informant que s’havia abstingut per error i anunciant que en les comissions tècniques pertinents s’oposarà al nom de Primer d’Octubre per ser la data en què es va dur a terme “un acte manifestament il·legal”.

Un símbol de llibertat i democràcia

El text de la moció recorda que va ser en el Centre Cívic del carrer General Prim on, a partir de les 6 de la tarda, es van unificar tots els col·legis electorals i milers de persones es van concentrar per garantir la custòdia de les urnes i el posterior recompte dels vots. Per aquest motiu, destaca, “aquest carrer ha esdevingut per molts vendrellencs un símbol de germanor, llibertat, dignitat, democràcia i empoderament de la ciutadania”.

FER UN COMENTARI