Vilafranca lidera el rànquing Ecovidrio de reciclatge de vidre

0
1373

L’empresa que gestiona el reciclatge de vidre, Ecovidrio, concedirà un incentiu de 20.000 euros a l’ajuntament del municipi que guanyi el concurs El Contenidor d’Or. El guanyarà el municipi que més vidre hagi recollit de manera separada de la resta de residus al llarg de sis mesos, i a l’equador del concurs, un cop passats tres mesos, Vilafranca encapçala el rànquing (+19,5%) i amb una notable diferència amb el segon, que és Girona (+8,58%). Vilanova és la quarta ciutat que més millora (+5,25%) del total de dotze municipis participants.

Aquest concurs va començar al mes de novembre i s’acabarà a l’abril, i en cas de guanyar, el regidor de Medi Ambient Josep M. Martí ha anunciat que destinarien els diners a la rehabilitació de l’alberg de Càritas, que és entitat col·laboradora de la Campanya de l’Ampolla. La clau del lideratge de Vilafranca és que és l’única ciutat que ha millorat resultats cadascun dels tres mesos que computen, en relació al mateix mes de l’any passat. A hores d’ara, a 31 de gener, la taxa de reciclatge de vidre a Vilafranca és de 2,62 kg/habitant, mentre que a Vilanova és de 2,23 kg/habitant, i són les dues ciutats amb la taxa més elevada.

La campanya comença ara una segona fase, en què Ecovidrio visitarà tots els grans productors de vidre de la ciutat (hotels, bars, restaurants…), que en conjunt generen la meitat del vidre de la ciutat, i els conscienciarà que cal separar bé les deixalles. Als que necessitin cubells per dipositar les ampolles, se n’hi donaran, i Ecovidrio també valorarà d’adaptar els contenidors de vidre de les zones on hi hagi una gran concentració de productors de vidre, amb un dispositiu que permeti acoblar la galleda, aixecar-la i buidar-la de cop, sense esforç, amb un braç hidràulic.

FER UN COMENTARI