Sant Pere de Ribes estableix una moratòria d’un any en la concessió de llicències d’habitatges d’us turístic

0
1147
Fran Perona i Abigail Garrido, dimecres en roda de premsa.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes suspendrà temporalment la concessió de llicències d’habitatges d’ús turístic al municipi per fer una anàlisi més acurada de la situació actual i de les conseqüències o oportunitats que es puguin derivar de la implantació de nous pisos o cases destinats al turisme. La moratòria, amb una durada d’un any, entrarà en vigor en breu un cop el govern local aprovi el tràmit els pròxims dies.

Actualment el municipi disposa de 285 habitatges d’aquest tipus. Tot i que segons l’alcaldessa Abigail Garrido la situació actual no és problemàtica, “abans que ho pugui ser, volem treballar des de la prevenció per evitar escenaris de futur no desitjables”.

Entre els motius que han portat el govern a prendre aquesta mesura hi ha la proximitat de Sant Pere de Ribes amb grans destinacions turístiques com Sitges o Vilanova. “Volem evitar que aquesta proximitat acabi impactant al municipi, amb un augment significatiu de pisos turístics que acabi repercutint en els preus del mercat de lloguer convencional”, ha explicat Garrido, que ha defensat que des del govern “hem de garantir l’accés a l’habitatge”. De fet, l’anàlisi que ara s’iniciarà servirà per determinar el sostre màxim de pisos turístics que el municipi pot absorbir per tal de mantenir un equilibri que garanteixi el predomini dels usos residencials.

FER UN COMENTARI