El Microvi 2018 ha superat el seu equador mantenint les grans xifres d’assistència de públic i amb bones expectatives pels darrers esdeveniments, entre la Mostra de Petits Cellers de l’Arboçar, que n’és l’acte principal i que serà dissabte. Enguany la mostra aplegarà 40 cellers i oferirà a tastar més de 200 vins. L’Ajuntament d’Avinyonet mantindrà un any més el preu de 15 euros, que donarà dret a tastar tots els vins exposats, inclourà la copa commemorativa i un val de descompte de dos euros en la compra de qualsevol ampolla. Abans, avui divendres, tindrà lloc la Naturvi, una caminada amb tast inclòs, enguany en horari nocturn: se sortirà a les 8 del vespre des de Can Mitjans.
El segon cap de setmana de Microvi va ser molt concorregut. El Tast de Vins del Massís del Garraf ha crescut enguany fins a setze expositors i va superar els 160 assistents. Al tast del sommelier i jardiner Dani Garcia al celler Can Ràfols dels Caus hi van assistir 75 persones (el màxim aforament permès), i al Tast de Vins Naturals que va tenir lloc al Local de la Societat La Torre, un total de 35 persones van ompliar la sala per gaudir d’alguns dels millors vins de la Vall del Jura (França), sota la direcció dels guanyadors del premi Vila Viniteca de tast a cegues per parelles, Ramon Jané (Mas Candí) i Toni Carbó (La Salada). Quant al Sopar-Maridatge amb vins i caves d’Avinyonet del Penedès, celebrat al Centre cultural i recreatiu La Parra, va esgotar la venda d’entrades tres dies abans, amb 45 assistents.
L’agenda de la darrera setmana de Microvi arrenca aquest dijous amb un dels plats forts de l’edició 2018: Querétaro, Viticultura Extrema, un tast comentat de de cinc vins d’aquesta regió força desconeguda a casa nostra i que tindrà lloc a l’edifici de l’Enològica, a Vilafranca.