Finalitza la naturalització de la platja del Far

0
1245

Les obres de naturalització de la platja del Far ja han finalitzat. Fa setmanes que la ciutadania ja hi passeja i en gaudeix i actualment s’estan enllestint detalls com la senyalització i els accessos. Els treballs més importants, realitzats per la Demarcació de Costes de l’Estat, han convertit l’esplanada on fins ara hi aparcaven vehicles en un sistema dunar que evitarà l’erosió de la sorra. Uns treballs que han permès transformar una platja semiurbana en una platja natural retornant-li així la seva funció original.

La restricció d’aparcar a la platja del Far ha evidenciat la necessitat d’incorporar canvis a la façana marítima. El més destacat és la creació d’un aparcament gratuït amb capacitat per a 700 vehicles a la ronda Europa que connectarà amb la platja del Far mitjançant un servei de bus gratuït. Però també s’han pres altres mesures com crear una àrea verda exclusiva per a residents del barri de Mar, habilitar noves places de zona blava i impulsar un nou tram de carril bici al parc de Ribes Roges per afavorir l’ús d’aquest mitjà de transport entre els ciutadans.

Nou camí per a vianants

En paral·lel, aquesta setmana l’Ajuntament de Vilanova està duent a terme els treballs de pintura i senyalització horitzontal d’un camí d’1,3 km que sortirà de l’aparcament de la ronda Europa i arribarà fins a la façana marítima. Tot i que durant l’estiu es posarà en funcionament el servei d’autobús gratuït, el consistori també ha decidit habilitar aquest camí per als vianants que vulguin fer el recorregut a peu.

FER UN COMENTARI