Una vila romana al costat de l’ermita de Sant Pau de Ribes

0
1263

A principi de mes van començar les obres d’adequació dels voltants de l’ermita de Sant Pau, consistents en eliminar els sots i allisar el paviment; suprimir els elements perillosos de l’entorn; millorar la rampa d’accés i l’estabilització del camí; la creació de nous trams de comunicació al voltant de l’ermita; i la construcció d’uns lavabos públics aprofitant el desnivell del terreny i la supressió de l’antic galliner amb uralita. També es remodelarà l’escala que comunica el camí amb l’accés principal i les instal·lacions de subministraments bàsics. El projecte, que s’ha dissenyat tenint en compte la seva catalogació patrimonial i altres elements paisatgístics, afavorirà l’accessibilitat en el seu conjunt.

Durant els treballs previs, després d’enderrocar l’antic galliner i excavar el subsòl per a tasques de fonamentació dels lavabos, s’ha trobat la resta d’un mur de l’època romana, possiblement del segle I-II d.C., que podria pertànyer a una casa de camp romana o vila i que suposadament té continuïtat sota la plaça de l’església o fins a l’ermita, segons els experts.

L’arqueòleg de la Universitat de Barcelona, Juan García Targa, ha explicat que es tractaria d’una troballa poc rellevant, però que s’ha desmuntat per referenciar-lo i veure si per sota del mur hi pogués haver alguna resta ceràmica o objecte de més valor arqueològic. Si no apareixen imprevistos, es calcula que les obres del voltant de l’ermita, que està protegida com a Bé Cultural d’Interès Local, puguin acabar a l’octubre.

FER UN COMENTARI