Desallotgen les tres finques ocupades a la plaça de la Vila de Vilanova

0
1457
Una vintena de manifestants s'han concentrat davant les finques per mostrar la seva oposició al desallotjament. FOTO: ACN

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest dijous al matí les tres finques que hi havia ocupades il·legalment a la plaça de la Vila de Vilanova, ubicades al lateral esquerra respecte la façana de l’ajuntament. El dispositiu policial ha accedit a l’immoble al voltant de les 10h per executar una ordre judicial i retornar els immobles al propietari. Segons fonts policials, les finques pertanyen a un particular.

Al seu torn, l’Ajuntament ha informat que els darrers dies s’havia assabentat de l’ordre de desnonament i havia contactat amb tres famílies en risc d’exclusió social que habitaven en aquestes cases, a les quals ha ofert un nou allotjament. En el moment de l’entrada de la policia, cap d’aquestes famílies era dins les finques i només hi restaven dues noies que han estat expulsades i identificades per la policia. El dispositiu policial –format per una desena de furgons- ha provocat moments puntuals de tensió pel rebuig d’una vintena de manifestants que s’oposen al desallotjament.

L’Ajuntament ha explicat que durant les darreres setmanes, a través de l’Oficina Local d’Habitatge, ha contactat amb les famílies que vivien a les finques ‘okupades’ de la plaça de la Vila per oferir-los un allotjament alternatiu davant l’imminent ordre de desnonament. Després de citar les persones afectades, es va constatar que hi havia tres famílies en risc d’exclusió social que podien demanar un allotjament a través de la Mesa d’Allotjaments d’Emergències de la Generalitat.

Una d’aquestes tres, però, va refusar l’oferiment, mentre que les altres dues tenen reservat un habitatge del parc públic de la Generalitat. Es tracta de pisos de lloguer d’entre 20 i 100 euros, aproximadament. Fonts municipals han puntualitzat que aquest dijous els habitatges encara no estan enllestits, de manera que les famílies afectades seran allotjades en una pensió de forma provisional.

FER UN COMENTARI