Una Festa Major del Vendrell amb Nit d’espectacles al carrer, teatre i protocol

0
1592

Els administradors de Santa Anna 2018 han donat a conèixer la programació de la festa major d’enguany, que pregonarà Dani Utge, el presentador del mític programa “Pampas rock”, a Ràdio el Vendrell. Un pregó al qual seguirà l’acte inaugural, que commemorarà el 20è i 60è aniversaris de la baixada de l’Àngel de Tobies, amb un espectacle audiovisual a la façana de l’església.

Una de les novetats nocturnes és la Nit d’espectacles al carrer del dia 27, amb circ i dansa a càrrec de les companyies penedesenca La Taimada, Circ Pistolet (Premi Zirkòlika al millor espectacle de circ de carrer 2017) i Cia LF, la companyia juvenil professional de La Factoria del Vendrell. També, el darrer dia de la festa es recuperarà la proposta teatral amb Impro Barcelona i Comando Impro, un espectacle d’improvisació, humor i una connexió constant amb el públic.

Quant a espectacles per a públic familiar, el plat fort serà el concert d’El Pot Petit, que presentarà A l’aventura! A més, ompliran de música els carrers del centre del Vendrell la Sidral Brass Band, amb un espectacle itinerant; es farà un taller de Circ a les Golfes amb la companyia Els Herrerit; un tarda de malabars, equilibris, trapezi i joc a la plaça Nova; i la cercavila FESTA-la teva, en què la canalla podrà gaudir amb els seus vestits i elements inspirats en la festa major, entre altres.

L’organització de la festa té a la venda a partir d’avui a La Fusteria el programa de col·lecció, format per vuit il·lustracions a doble cara en format postal, com també marxandatge, retallables de la Mulassa, el timbaler, la grallera i la gitana; pulseres per apadrinar la festa, el vi Agna i els bufats. A més, enguany s’ha creat la figura de voluntariat de Santa Anna i fan una crida a persones que vulguin donar-los un cop de mà els dies de festa major ([email protected]).

Posar ordre a la Festa
D’altra banda dijous passat es va presentar el protocol de la festa major del Vendrell, que s’ha estat elaborant al llarg dels darrers tres anys i que plasma els actes que han esdevingut emblemàtics de la Festa, el seu origen i funcionament, els estaments organitzadors, com funcionen i com s’escullen, etc. La seva aplicació serà ja per aquest any. La comissió encarregada d’elaborar-lo està formada per Josep Català, Anna Domènech, Jordi Inglès, Xavier Mercadé, Jordi Quintana, Marta Ribas, Oriol Nicolàs com a coordinador i amb la col·laboració de Salvador Arroyo. La regidoria de Cultura, Eva M. Serramià, espera que el protocol contribueixi a què la Festa Major de Santa Anna pugui ser declarada Festa Nacional d’Interès Patrimonial, petició que ja està en tràmit.

FER UN COMENTARI