L’escola Apel·les Fenosa fa la portada de La Fura

0
907

La trenta d’alumnes adults participen en l’escultura dedicada a Sant Jordi

La portada de La Fura de Sant Jordi és, com cada any, una obra d’art relacionada amb el patró. I enguany, la seva autora és l’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa, del Vendrell. En concret, és una obra col·lectiva concebuda per la professora de l’aula de ceràmica de l’escola, Inga Freitas, i realitzada per la trentena d’adults que formen part de l’aula.

El procés d’elaboració ha estat laboriós. Hi apareixen cinc ampolles de ceràmica fetes al torn, que volen ser una referència al producte típic amb el qual es coneix el Penedès, el vi. Cada ampolla està feta amb una pasta diferent i una tècnica decorativa diferent, i elles fan de suport per retre homenatge a l’escriptora Caterina Albert “Víctor Català”, en el 150è aniversari del seu naixement. Així d’esquerra a dreta, n’hi ha una feta amb porcellana i òxid de cobalt i escrit el topònim “L’Escala”, d’on és l’autora; una altra, cuita a baixa temperatura amb fang vermell amb terra sigil·lada (la que feien servir els romans), amb els anys del seu naixement i mort; una tercera, de gres, en què hi ha escrit en llapis ceràmic en poema “Insípid”; la quarta, de fang vermell engalbat i esgrafiat, en què apareix diverses vegades el nom de l’autora i un cop el pseudònim amb què signava els llibres; i la cinquena, feta amb pasta d’alta temperatura, decorada a mà alçada amb pinzell i òxid, inclou el títol de tres obres seves: Drames rurals, Solitud i Quincalla. De fons de les ampolles apareixen cent roses de ceràmica.

Les roses formen part del projecte solidari “Fem pinya!”, per recaptar fons per a beques de menjador escolar. Cadascuna es ven al preu de 8 euros.

FER UN COMENTARI