A presó els autors de l’encastat de tres vehicles en establiments de Vilafranca, Sitges i Martorell

0
1404

Els Mossos d’Esquadra van detenir, dimecres passat a la nit, els pressumptes autors de tres encastaments en establiments comercials de Martorell, Vilafranca i Sitges. són tres homes de nacionalitats espanyola, argentina i marroquina que divendres van passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Dimecres, 19 de setembre, el Mossos van ser alertats que s’estava produint un encastament en una botiga de roba del carrer Sant Francesc de Sitges. Una de les dotacions policials que es van adreçar al lloc dels fets, gràcies a la col·laboració dels testimonis, va localitzar el turisme quan fugia del robatori en direcció Barcelona per la C-32. La dotació policial va intentar aturar el turisme, però els seus ocupants van fer cas omís de les indicacions dels agents i van fugir a gran velocitat pels carrers de la vila fins a l’autopista, amb un risc evident per a les persones. Fins i tot van estar a punt d’atropellar dos vinanants. Els policies van seguir el vehicle i li van fer indicacions perquè s’aturés, però  el conductor en lloc d’aturar-se va colpejar diverses ocasions el cotxe dels Mossos per fer-lo fora de la via. Segons la policia, els lladres van augmentar  l’agressivitat en la conducció posant en greu risc la vida de la resta d’usuaris que hi circulaven.

Quan els tres detinguts van veure que no podien deixar enrere la patrulla, van decidir abandonar el turisme al mig de l’autopista creant una situació d’inseguretat greu pels vehicles que circulaven. En la fa fugida a peu un dels lladres va creuar l’autopista en els seus dos sentits. Els agents els van seguir fins a una zona boscosa del Garraf. A la recerca s’hi van afegir més dotacions policials dels Mossos i la Policia Local de Sitges, que van localitzar i detenir els lladres amagats al bosc. Els policies van trobar al vehicle dels detinguts gran quantitat de peces de roba provinents de la botiga violentada, valorades en 80.000 euros.

Fruit de les detencions dutes a terme per agents de seguretat ciutadana la Divisió d’Investigació Criminal de Sant Feliu de Llobregat van iniciar una investigació que va permetre relacionar els tres arrestats amb dos encastaments de característiques similars que s’havien produït la mateixa nit, en un interval de només quatre hores. El grup havia fet un primer encastament en una empresa de Martorell on van abandonar el vehicle que havien fet servir per violentar la porta d’accés. El mateix patró van utilitzar tres hores més tard per accedir a una botiga de telefonia mòbil a Vilafranca s amb un segon vehicle, que també van abandonar. Els investigadors van comprovar que els lladres havien comès la mateixa nit els tres encastaments amb tres vehicles diferents que havien sostret prèviament.

FER UN COMENTARI