Acabat el primer tram del carril bici de Vilafranca als polígons

0
256

Des de fa uns dies que ja ha entrat en funcionament el nou carril bici que enllaça el nucli urbà de Vilafranca amb cinc polígons industrials del sud de la vila (quatre de Vilafranca i un d’Olèrdola). L’obra no està acabada del tot, ja que, dels quatre trams previstos se n’han acabat tres, restant pendent encara el darrer que ha d’enllaçar des de l’hotel Air Penedès fins a la depuradora. Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, aquesta última fase no està enllestida per una demora en els permisos de carreteres. A més, la supressió dels peatges d’accés a l’autopista ha fet que es pugui disposar de més espai que el que es preveia inicialment i això ha permès modificar lleugerament l’obra (el pas soterrat que havia de servir per superar la rotonda d’accés a l’autopista serà finalment semienterrat).

Per ara, s’han obert dos dels quatre quilòmetres totals que ha de tenir el carril bici. Aquest tram ha suposat una inversió d’1,1 milions d’euros i en un 85% han estat cofinançats per la Diputació de Barcelona. El tram que resta pendent també compta amb una aportació externa del 30%, en aquest cas, dels Fons Feder de la Unió Europea i es preveu que les obres comencin al novembre i s’allarguin sis mesos. “Aquest carril bici és una actuació molt destacada del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que justament ara està en fase d’exposició pública”, indicava Romero a la vegada que subratllava que aquest Pla preveu la construcció de 10 quilòmetres de carril bici i amb aquest que ara s’ha obert i el que es preveu fer al carrer Comerç i al carrer Germanor, s’haurà assolit ja el 40%”.

El regidor de Mobilitat, Aureli Ruiz, ha anunciat que també està previst arrenjar l’altra vorera de l’avinguda Tarragona, la paral·lela al carril bici per tal de millorar tota la via que és, alhora, un punt d’entrada a la vila i una zona comercial.

 

 

FER UN COMENTARI