La setmana passada l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos va recepcionar les obres del celler del Castell de Penyafort. La rehabilitació va començar al 2012 però les troballes fetes a partir de les excavacions arqueològiques les han allargat més del previst.

El celler és una peça de 215 m2 que es conservava en molt mal estat. Els treballs que s’hi ha fet s’han encaminat a condicionar la sala amb parets i paviment nous i a consolidar l’estructura. A més, s’han netejat els arcs i les voltes originals. I com que les excavacions van deixar al descobert una premsa i un cup del segle XVIII també s’ha apostat per preservar-los. A nivell tècninc, l’espai del celler s’ha climatitzat i il·luminat i s’hi ha fet una preinstal·lació per a la sonorització i projecció d’audiovisuals. A més del celler, les obres han servit per arranjar el vestíbul i per construir un nou bloc de serveis higiènics.

Les obres de rehabilitació s’han executat amb una subvenció de la Diputació, que des del 2012 ha aportat un total de 200.000 euros i amb fons propis de l’Ajuntament, que va fer una aportació inicial de 86.000 euros.

Nou espai polivalent
El govern de Santa Margarida i els Monjos vol que el celler sigui esdevingui una sala polivalent emblemàtica destinada a collir actes i esdeveniments diversos.

FER UN COMENTARI