Acord de col·laboració entre les cambres de l’Alt Penedès i Garraf i la FEGP

0
326
Ramon Giró, Neus Lloveras i Àngel Font.

La Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) i les Cambres de Comerç de l’Alt Penedès i del Garraf van signar dimecres un conveni de col·laboració per treballar conjuntament a favor del teixit empresarial de les dues comarques. Ho faran compartint actes oberts (xerrades, tertúlies, cicles temàtics…) i amb descomptes entre els socis de les tres organitzacions, en cursos que s’efectuïn.

La presidenta de la FEGP, la vilanovina Neus Lloveras, argumentava que “no cal duplicar feines”. Ramon Giró, president de la Cambra de l’Alt Penedès, pensa que un dels beneficis més importants de l’acord serà en la formació, “tots els sortirem beneficiats”. I Àngel Font, president de la Cambra del Garraf, hi afegia que “l’educació és molt important; estem perdent oficis i en surten de nous, i els cursos són importants per als que sortiran i per les especialitzacions”.

Segon trimestre millor

Més enllà de les sinergies que es crearan, des de les tres entitats empresarials del Penedès i Garraf fan una crida als diferents governs per tal que ajudin les empreses durant el primer trimestre de 2021, perquè creuen que al segon trimestre l’economia ja remuntarà. Font espera que l’any 2021 “arrenqui com un coet”; al primer trimestre es començaran a pagar els ICO i al segon s’espera la recuperació”, especialment al sector serveis, que és el de més volum del Penedès.

Segons Lloveras, “ara estem aguantant com podem, i el que ens preocupa és que quan s’acabin els ERTO es converteixin en ocupació, i no en atur”. La presidenta de la patronal penedesenca diu que “els ERTO i els ICO han estat per aguantar, i per continuar cal una mica més; estaria bé que les ajudes arribessin de manera organitzada i no quan hi ha queixes d’un sector”. “I que siguin directes a empreses i autònoms”, afegeix Giró, que pensa que cal centrar tots els esforços “a evitar que cap empresa tanqui fins a la revifalla, que hi serà”, perquè veu mot difícil reobrir un negoci un cop hagi tancat portes.

FER UN COMENTARI