Acord entre les dues patronals del cava per escollir els representants del futur Consell Regulador

0
670

Les dues patronals del sector del cava, Institut del Cava i Pimecava, han arribat a un acord que evitarà que els cellers més petits hagin de sotmetre’s a la votació del 26 de juliol amb què s’han d’escollir els representants del futur Consell Regulador del Cava. A diferència de les eleccions del 2013, durant les quals els candidats de les dues patronals sí que van haver de superar la votació, ara els elaboradors han consensuat quins seran els representants dels grans i petits cellers. L’acord es basa en dues vocalies: una l’exercirà Bodegues Sumarroca (Institut del Cava) i l’altre la representarà Cellers Carles Andreu (Pimecava). Els altres quatre vocals que corresponen als elaboradors seran per a Freixenet, Codorniu, Juvé & Camps i Pere Ventura.

Amb les sis vocalies del sector elaborador definides, segueixen cridats a les urnes els candidats a representar les altres sis vocalies del sector productor, que enguany es preveuen disputades. I és que per primera vegada a la història s’hi han presentat organitzacions agràries de la Comunitat Valenciana i d’Extremadura. Es tracta de Cooperatives Agro-Alimentàries de la Comunitat Valenciana i d’Asaja, en representació dels viticultors d’Extremadura. La decisió de concórrer-hi s’atribueix a les disputes mantingudes  el darrer any amb el Consell Regulador del Cava, a qui acusen de restringir en excés els nous permisos de plantació de vinyes.

En el cens A, que correspon a viticultors adscrits a cooperatives, Cooperatives Agro-Alimentàries de la Comunitat Valenciana s’enfrontarà amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC). En el B (pagesos no associats), l’organització valenciana disputarà les eleccions amb Asaja i Viticultors del Cava, una coalició integrada per Unió de Pagesos, Jarc i l’Associació de Viticultors del Penedès. Finalment, en el cens C, que fa referència a viticultors, cooperatives i cellers que elaboren vi base, hi concorreran altra vegada l’organització valenciana i la FCAC que s’hi presenta juntament amb l’Associació Vinícola Catalana. 

Les eleccions tindran lloc el 26 de juliol. Entre els dotze vocals que conformin el nou Consell Regulador s’haurà d’escollir el nou president, que rellevarà a Pere Bonet al capdavant de la institució, en un procés que culminarà el 28 d’agost amb la constitució del nou ple.

FER UN COMENTARI