Acord pel conveni laboral i per augmentar les mesures de seguretat a Idiada

0
353
Vaga del personal d'Idiada, dilluns. Foto: ACN, cedida per UGT.

El comitè d’empresa i la direcció d’Idiada Automotive a Santa Oliva (Baix Penedès) han arribat a un preacord per aprovar un nou conveni laboral. El document, signat la matinada de dimarts a dimecres, un dia després de la vaga de 24 que va seguir el personal, resol un dels reclams principals dels treballadors: millorar les mesures de seguretat a les pistes d’assaig. La plantilla havia exigit una revisió de les condicions de treball per minimitzar riscos, especialment dels empleats que testen els vehicles circulant a velocitats de fins a 250 km/h. Ara l’empresa s’ha compromès a fer aquesta revisió amb una empresa externa especialitzada en valoracions de riscos i salut laboral. El comitè elevarà el preacord a l’assemblea de treballadors per a la seva aprovació final.

Alhora, el conveni recollirà el compromís de revisar les categories professionals, amb la corresponent actualització de salaris. Aquest punt s’abordarà a través del Tribunal Laboral de Catalunya, amb el compromís de la companyia d’acceptar la proposta que plantegin els tècnics de l’ens, segons apunten des del comitè. En paral·lel, el preacord resol la regulació de les hores treballades per la plantilla que ha estat en ERTO i revisa les condicions de les vacances, entre altres.

Les negociacions pel nou conveni van dur els treballadors a convocar una vaga de 24 hores aquest dilluns. Després d’un primer preacord assolit a mitjans d’abril, la plantilla va denunciar públicament que l’empresa hi havia introduït clàusules abusives de forma unilateral. Els treballadors van aturar l’activitat per exigir la retirada d’aquestes clàusules i van amenaçar amb convocar una nova jornada de vaga si l’empresa no rectificava.

FER UN COMENTARI