L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat avui en roda de premsa el programa d’activitats que s’impulsa per la celebració del 35è aniversari del Mercat de Sant Salvador i el 10è aniversari de la reforma del Mercat de la Carn.

El regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Monfort, explicava la importància de l’activitat d’aquests mercats: “molts mercats municipals no han sabut adaptar-se als nous canvis del món comercial i han acabat desapareixent, però a Vilafranca tenim la sort de comptar amb uns mercats que tenen una trajectòria brillant i una projecció de futur positiva gràcies a la seva qualitat, dinamisme i modernització”. A més, ha volgut destacar el Premi Nacional a la Iniciativa Comercial que el president de la Generalitat Quim Torra va entregar al Mercat de la Carn en la seva divuitena edició, i que es destina a les iniciatives que milloren la gestió del sector de la distribució minorista.

Així, durant el mes de novembre es duran a terme activitats per a adults i per a infants amb els mercats com a centre. Per als més petits hi ha les aventures del Capità Vitamines al Mercat de Sant Salvador, que ja han tingut molt d’èxit perquè els infants el coneixen a les escoles a partir de l’aprenentatge d’una dieta saludable; i també un storytime en anglès a càrrec de Kids & Us al Mercat de la Carn.

Per als adults, l’Ajuntament ha impulsat un curs de cuina gratuït de tres sessions, on els cuiners Gemma Riera, Oriol Llavina i M. Lluïsa Torres proposaran un menú complet de tardor amb productes de proximitat. A més, la cuinera Fina Anglada conduirà un curs de receptes de tardor amb robots de cuina, amb l’objectiu de “modernitzar i adaptar les propostes als nous recursos” culinaris.

Paral·lelament, es pot participar a un concurs d’Instagram fins el 18 de novembre, etiquetant l’usuari @mercatsvilafranca i el hashtag #mercatsvilafranca a les fotografies dels mercats que transmetin “el tracte proper a les persones, els productes de proximitat, les sensacions, colors i olors de les parades…”, com apuntava el regidor. Els premis seran una càmera polaroid i dues paneres valorades en 280€ i 200€. Les bases es poden consultar a www.comercimercats.vilafranca.cat

A partir del 15 de novembre també es desenvoluparà una campanya de fidelització: les parades tindran unes butlletes on, per cada compra, s’obtindran segells per completar un pastís d’aniversari. D’aquesta manera les persones que comprin als mercats podran aconseguir estris relacionats amb la cuina. Aquesta campanya durarà fins a esgotar existències.

FER UN COMENTARI