Adif projecta la instal·lació de proteccions acústiques a la via del tren, en alguns trams del   terme de Calafell. L’actuació es troba encara en una tramitació preliminar (referida a l’ocupació de terreny), però segons ha fet públic l’Ajuntament, tot apunta que la intervenció no serà en tot el traçat de la via, sinó que el gestor ferroviari estudia una actuació parcial en trams que considera sensibles o bé on es pot aconseguir una millora.

El projecte forma part de la segona fase dels plans contra el soroll en els grans eixos ferroviaris que superin els 30.000 trens a l’any, i en el cas de Calafell faria referència a  la línia convencional de la costa mediterrània entre Tarragona i Cunit.

Els mapes estratègics de soroll que realitza Adif li serveixen per identificar punts de la xarxa ferroviària susceptibles de millorar la seva qualitat acústica i els utilitza de base per redactar plans d’acció amb mesures concretes. Alguns dels criteris que té en compte a l’hora de determinar els punts a millorar són el tipus de sòl del voltant al qual transcórre la via (urbà, residencial, industrial), si hi ha equipaments sanitaris, educatius o culturals o si són espais naturals que requereixen especial protecció acústica.

FER UN COMENTARI