Aitana Bonmatí aixeca la copa del món amb Espanya i s’emporta la Pilota d’Or del Mundial

0
274
Aitana Bonmatí va ser escollida com la millora jugadora del Mundial per la FIFA.

La ribetana Aitana Bonmatí continua fent història. Ahir diumenge, la jugadora del Barça va aixecar la seva primera copa del món amb la selecció espanyola de futbol, després de guanyar la final contra Anglaterra per 1 gol a 0. Bonmatí també va rebre la Pilota d’Or Mundial, un guardó que la reconeix com la millor jugadora de la competició. “No tinc paraules, estic en xoc”, apuntava la de Sant Pere de Ribes a la televisió pública estatal.

Amb aquest reconeixement, la FIFA ha fet valdre el nivell de la migcampista al llarg de tot el Mundial, comandant la nau del conjunt nacional. Titular en els set partits que ha disputat Espanya, Bonmatí també va ser escollida millor jugadora dels partits contra Costa Rica, a la primera fase, i contra Suïssa, als vuitens de final, i ha aconseguit sumar tres gols i dues assistències al seu repertori del 2023.

Aquesta temporada, de fet, la ribetana també ha guanyat la Champions League femenina amb el Barça, on va ser reconeguda amb l’MVP del torneig. “Esportivament no es pot demanar més. Ha estat un any excepcional. Qui m’ho hagués dit quan tenia 13 o 14 anys i jugava amb els nens del Ribes o del Cubelles, o quan era a les categories inferiors del Barça i encara no existia el futbol femení professional”, va afegir la jugadora després de la final.

Amb el Mundial a la butxaca, Bonmatí es postula ara com a ferma candidata a succeir Aleixa Putellas i guanyar la Pilota d’Or que atorga la prestigiosa revista France Football.