L’Ajuntament de Calafell i la Sareb, l’anomenat “banc dolent”, han arribat a un acord que permetrà crear una borsa d’habitatges socials al municipi. Segons ha explicat el consistori, el conveni que estan a punt de signar ambdues parts, Sareb cedirà 58 habitatges a l’Ajuntament perquè els gestioni amb lloguers socials o per a situacions d’emergència social.

22 habitatges es lliuraran en una primera fase; i els 36 restants, en una segona. La Sareb mantindrà la propietat dels immobles, i l’Ajuntament en tindrà l’usdefruit, pagant un cànon “amb unes condicions molt bones”. Les despeses d’adequació que requereixin els habitatges seran sufragades al 50% per la Sareb i l’Ajuntament. Cada part es farà càrrec d’algunes de les despeses posteriors. Per exemple, la Sareb pagarà les reparacions extraordinàries que puguin sortir, mentre l’Ajuntament assumirà el manteniment ordinari.

El consistori també es farà càrrec de les mesures per a prevenir l’ocupació il·legítima dels habitatges cedits segons el conveni que romanguin buits. L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, explica que “aquesta és una gran notícia. Fa uns quants mandats que treballem per aconseguir tenir habitatge social municipi. En els darrers temps hem recuperat alguns habitatges, però el seu nombre és molt insuficient”.

Per evitar expectatives d’immediatesa, l’Ajuntament precisa que els habitatges cedits no estaran disponibles per al seu ús fins d’aquí un temps. Caldrà resoldre la situació dels habitatges que estiguin ocupats, o els que tenen situacions precàries de propietat, així com fer les reparacions necessàries, abans d’obrir inscripcions.

FER UN COMENTARI