Ajuntament i FAC valoren positivament el Carnaval, malgrat les restriccions

0
277
Plaça de la Vila amb banderes de les diferents entitats penjades dels balcons

El dimecres de Cendra ha estat el dia escollit per la FAC i la regidoria de Cultura per fer valoració conjunta del Carnaval més atípic de tots els temps a Vilanova i la Geltrú. I, malgrat no celebrar cap acte al carrer, la valoració que en fan és molt positiva, tant pel que fa a l’acollida i seguiment que han tingut els actes (majoritàriament virtuals) organitzats, com per la resposta cívica de la ciutadania. “Vilanova ha demostrat que té intel·ligència col·lectiva i que quan s’organitza és molt potent”, indicava Adelaida Moya, regidora de Cultura. En aquest sentit, destacava el treball conjunt de FAC, Ajuntament, entitats i moltes altres persones que han treballat per adaptar tots els actes en format no presencial.

Tots els actes emesos des de les xarxes socials i la televisió local, indiquen Ajuntament i FAC, han tingut seguiment alt i bones audiències. I altres iniciatives, com fer lluir totes les banderes de les entitats als balcons de la plaça de la Vila, han estat molt ben acollides. De fet, la resposta ha estat tan positiva que, si les entitats s’hi avenen, la regidora ha anunciat que podria ser una iniciativa que quedés establerta per a pròximes edicions, igual que les lones gegants amb fotografies dels principals actes del Carnaval Vilanoví.

Comportament exemplar

El cap de setmana es van produir dues detencions per incomplir les mesures de seguretat fixades per la Generalitat prevenir l’expansió de la covid-19. Dissabte al vespre es va detenir el propietari d’un bar de la plaça de les Cols per acollir una festa a l’interior del local i també a un dels clients, per atemptat i resistència a les forces de seguretat quan intentaven desallotjar el local. L’actuació va acabar amb aldarulls i tres agents de la Policia Local agredits amb lesions lleus. A banda d’aquestes dues detencions, diumenge es van denunciar dos establiments al passeig del Carme i al carrer Santa Madrona. En aquest últim carrer, hi va aparèixer la bandera d’una entitat vilanovina i algunes persones hi van celebrar comparses.

Des de l’Ajuntament, Adelaida Moya, insistia que es tracta de “dues incidències molt puntuals  i minoritàries” i que l’actitud dels vilanovins i vilanovines “ha estat exemplar”, mentre que des de la FAC es desmarquen de la bandera que va sortir al carrer i feliciten a totes les entitats per haver estat a l’alçada de la situació.

FER UN COMENTARI