Al 2019, Casa de l’FM, pavelló nou, Local de Joves, carrer Comerç i ampliació de l’OAC

0
927
Aureli Ruiz, Pere Regull i Francisco Romero anuncien les inversions per al 2019 (pendents d'aprovació) a l'Ajuntament de Vilafranca.

El govern de l’Ajuntament de Vilafranca ha anunciat aquesta setmana els principals projectes d’inversió que preveu dur a terme al 2019, després de passar el tràmit plenari de l’aprovació del pressupost. Un pressupost (de 54,6 milions d’euros, +2,45%) ple d’obres d’envergadura, que en molts casos són pluriennals, i que en molts casos estaran acabades durant el primer semestre, és a dir, abans de les eleccions.

Una de les més cridaneres és la posada en marxa, durant la primera meitat de l’any, de la renovada i ampliada Casa de la Festa Major, sobre la qual s’ha invertit 1,4 milions d’euros. Aquesta setmana el Consistori ha adjudicat el projecte museogràfic. A l’ampliació del Vinseum s’hi dedicaran 1,9 milions (el Feder de la Unió Europea en subvenciona dos, la Generalitat un, la Diputació de Barcelona un i l’Ajuntament n’ha de posar tres en total). La intenció és que les obres s’acabin al 2020 i la museografia, al 2021.

En l’àmbit esportiu, el govern preveu construir un pavelló poliesportiu al costat del de La Gamba, que comparteixi alguns serveis i amb pistes homologades per a qualsevol tipus de competició. El cost, 3,3 milions. Hauria d’estar llest a principis de 2020.

Un altre equipament que en pocs mesos ha d’estar llest és el local de joves on abans hi havia el Mercat de la Pelegrina (1,2 milions d’inversió).

Menys espectacular, però també necessari, plantegen l’ampliació de l’Oficina d’Atenció Ciutadana, als baixos de l’Ajuntament (150.000 euros). El motiu és que en els darrers quatre anys ha incrementat un 20% les persones ateses, fins a arribar a les 34.000 anuals (més 15.000 atencions telefòniques); a partir del febrer, l’OAC serà més gran i tindrà una segona entrada per la porta de l’antiga Oficina de Turisme.

Més enllà d’aquestes obres, a mitjan 2019 es preveu acabar les obres a la zona del carrer Papiol vinculades a la llosa de la via (2,5 milions) i tot seguit, si hi ha romanents, abordar la zona del carrer Comerç; i altres projectes ulteriors serien la reforma del sostre de Cal Bolet i ampliar l’illa de vianants, primer per la plaça de l’Oli i més endavant, pel carrer del Carme.

El primer tinent d’alcalde Francisco Romero ha dit que “el pressupost consolida un model de cercle positiu: càrrega financera baixa, inversió sostinguda i planificació d’equipaments i inversions noves” i que “tots els temes de l’acord de govern estan en execució”. L’alcalde Pere Regull ha recordat que “en tots els anys de crisi econòmica hem mantingut tots els serveis i hem fet inversions cada any”. També ha afirmat que “la formació porta a l’ocupació. La qualitat de vida passa per tenir una feina digna. I hi dediquem molts diners”.

FER UN COMENTARI