Al sac, la primera torre de 9 de la temporada dels Castellers de Vilafranca

0
765
Primera torre de 9 dels verds d'aquest 2019 (foto: Castellers de Vilafranca).

Lluny ja del ritme acceleradíssim dels darrers anys, però amb pas ferm i la mirada posada en aconseguir les màximes fites, els Castellers de Vilafranca van donar diumenge un cop de puny sobre la taula en descarregar la seva primera torre de 9 amb folre i manilles de la temporada. El primer gamma extra de l’any, en la diada on solia ser habitual l’estrena: les Santes de Mataró.

Efectivament, bona part dels dubtes que han anat sorgint al llarg d’aquest any de canvis de tronc es van dissipar diumenge al migdia a la plaça Santa Anna, en la millor actuació de la temporada dels verds. Van obrir plaça amb un 3 de 9 amb folre impecable, possiblement el millor del curs, que ja va agafant la seguretat habitual.

En segona ronda van anar per la torre de 9, i va sortir immaculada, amb bon control de tronc i manilles, bon ritme, ben segellada per baix. Segurament enguany no hi haurà tants gamma extra com als anys precedents, però n’hi haurà i amb quantitat.

La torre de 9 era, a més, el castell de nou o superior número mil que assolien els Castellers de Vilafranca, des que es va estrenar el 31 d’agost de 1987 en carregar el 3 de 9 amb folre, segons recordava el periodista casteller Pep Ribes. També és el 200è castell amb manilles que completen els verds: 110 torres de nou, 73 pilars de vuit, setze 3 de 10 i un 4 de 10.

El gerro d’aigua freda va arribar en tercera ronda, en què es va demostrar que el rodatge que hi ha hagut amb el 3 de 9, amb el 4 de 9 amb folre encara no s’hi ha arribat. El van carregar bé, amb mides bones i sense aparents complicacions, però a la descarregada es va tancar per dalt i no el van poder salvar. I això que n’havien completat dos en les darreres dues actuacions, però sempre amb un intent desmuntat previ.

Una llenya que no va impedir que acabessin amb el tercer pilar de 7 amb folre de la temporada, descarregat.

FER UN COMENTARI