Al setembre, l’institut de la Girada ja estrenarà l’edifici nou

0
1672

L’alcalde Pere Regull ha visitat aquest matí les obres de l’edifici del nou institut que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat està construint al barri de la Girada, acompanyat de la directora dels serveis territorials de Barcelona-comarques, Lluïsa Nicolau, i el director general de Centres Públics, Antoni Massegú. Uns treballs pressupostats en 4,9 milions d’euros.

L’edifici en construcció disposarà de 4.000 m2 que substituiran els mòduls prefabricats en servei des de fa gairebé quatre anys. L’arquitecte Jordi Farrando explicava que a la façana de l’edifici s’hi situaran les aules i l’administració en forma de pinta, amb patis interiors que donaran il·luminació natural a les classes. Als baixos hi haurà el taller, l’aula de tecnologia i el laboratori, a la planta primera les aules de batxillerat i a la segona les d’ESO.

A partir del curs vinent, quan començarà a donar servei el nou edifici, l’institut Nou passarà de les dues línies actuals a quatre, i segons Farrando, el projecte preveu que l’edifici es pugui ampliar en un futur si és necessari. L’institut disposarà d’un altre edifici a la part posterior, amb entrada independent, que acollirà la cantina i un gimnàs que també podrà acollir activitats externes fora de l’horari lectiu. Les pistes poliesportives del centre, també obertes a activitats de fora de l’institut, s’emplaçaran allà on ara hi ha els mòduls d’aules.

Actualment l’institut de la Girada té 260 alumnes i la previsió és que el curs vinent en pugui acollir uns 350.

FER UN COMENTARI