Alcaldes del Baix Penedès demanen a Saint-Gobain que revoqui l’ERO que afectarà 51 treballadors de l’Arboç

0
172
Foto: Consell Comarcal del Baix Penedès.

Els alcaldes del Baix Penedès han demanat a la direcció de Saint-Gobain Sekurit que reconsideri i revoqui l’ERO que pretén acomiadar més d’una cinquantena de treballadors de la planta situada a l’Arboç. Aquesta decisió també afectarà 42 treballadors més de la fàbrica d’Avilés, a Astúries.

A través d’un comunicat, els alcaldes consideren que es tracta d’un problema afegit a la manca de treball i la precarietat social que arrossega de fa anys la comarca i temen que sigui el preludi d’un tancament total de la fàbrica: “Saint-Gobain ja va tancar la divisió Glass a l’Arboç l’any 2020, la qual cosa va afectar més de 200 famílies i ens va posar encara més a la corda fluixa”.

En aquest sentit, creuen que “no té sentit” una reducció de les plantilles quan s’espera que el mercat automobilístic repunti en producció i en vendes: “Saint-Gobain a l’Arboç continua sent un referent i un dels motors industrials del Baix Penedès, amb un impacte econòmic molt important”. És per això que demanen la creació d’una comissió de treball per fer d’interlocutors entre l’empresa i els treballadors, amb l’objectiu de buscar una solució en benefici de tothom i evitant, apunten, l’acomiadament d’aquestes persones.

Els treballadors segueixen en peu de guerra

Els treballadors de l’empresa cristallera van iniciar el passat diumenge una vaga de tres setmanes per exigir la retirada de l’ERO i ERTO al conjunt de la companyia. El president del comitè d’empresa, José Alberto García, creu que la justificació de l’ERO per la baixada de vendes “no té cabuda” i defensa que la baixada de vendes correspon a un “moment puntual” del mercat automobilístic.

Fins el pròxim 9 de juliol, està previst que empresa i treballadors es reuneixin tres cops per setmana a Madrid per seguir amb les negociacions. De moment, el comitè d’empresa i els sindicats només entenen la retirada de l’ERO com a solució a la situació.

FER UN COMENTARI