Els municipis que configuren la costa central catalana es van reunir dimecres a Coma-ruga per parlar sobre els efectes dels temporals marítims i com encarar aquesta problemàtica de forma conjunta. En la reunió, impulsada per la regidora de platges del Vendrell, Bárbara Peris, i el regidor de Medi Ambient Calafell, Aron Marcos, hi van assistir representants dels governs municipals de Sitges, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Cunit, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla i Tarragona.

Pacte de Coma-ruga
L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va explicar que “amb aquesta reunió de treball s’està fent la constitució d’un Pacte de Coma-ruga d’Adaptació al Canvi Climàtic; per una gestió sostenible i integral del litoral de la costa central catalana, entre el Garraf i Tarragona; per compartir bones pràctiques entre els municipis, i per fer front comú davant les administracions superiors”.

Pels municipis que van participar en aquesta reunió, les afectacions del temporal Gloria obliguen a les administracions a fer un canvi de paradigma sobre la gestió del manteniment de les platges. Per això, es creu oportú crear aquesta unitat d’acció per compartir experiències i per fer accions conjuntes. A més, com que la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat són els que tenen les competències en una part molt important de la gesió del litoral, també creuen convenient crear aquesta consciència d’unitat per plantejar propostes concretes a aquestes administracions superiors que, en definitiva, són les que han d’actuar directament, o mitjançant els ajuntaments, en aquesta adaptació al canvi climàtic.

FER UN COMENTARI