Coopestània i CoopCamp participen en aquests cursos introduint l’autoocupació col·lectiva i el cooperativisme a cursos de garantia juvenil

La cooperativa d’iniciativa social Actua, dedicada a desenvolupar projectes d’atenció residencial a infants i adolescents tutelats per la Generalitat, organitza quatre cursos de manteniment d’edificis, agricultura ecològica i operari de vinya adreçats a 70 joves d’entre  16 i 29 anys.

De moment s’ha realitzat un primer curs a Vilafranca i aquesta setmana es farà al Vendrell. En el curs ja realitzat hi han participat 15 joves dels quals 2 s’han inserit al món laboral i 5 més estan en procés. Es tracta d’una dada d’inserció molt elevada i des d’Actua s’espera aconseguir el mateix èxit al Vendrell.

Formació en l’àmbit cooperatiu

En aquest curs també hi participen els ateneus cooperatius CoopCamp (Baix Penedès) i Coopsetània (Alt Penedès i Garraf), els quals ofereixen dues sessions per introduir les possibilitats que ofereix l’autoocupació col·lectiva davant al model d’emprenedoria individual i per apropar els serveis que ofereixen els ateneus cooperatius per donar suport a la creació de d’iniciatives empresarials cooperatives.

Els Ateneus Cooperatius de Catalunya són un servei públic format per organitzacions públiques i privades que ofereixen diversos serveis per impulsar projectes, amb la voluntat de ser un espai referent d’innovació i suport a la creació de cooperatives i iniciatives d’economia social. Es un programa promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya amb el finançament del Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social.

FER UN COMENTARI