Ambiciós pla de modernització d’Ondunova

0
319
Enderroc d'una de les nou naus de la panta.

L’empresa d’embalatges de cartó ondulat Ondunova, de Santa Margarida i els Monjos, ha començat el 2022 reestructurant i modernitzant la seva planta productiva. El grup ha posat en marxa un pla que inclou l’enderroc de nou naus de la planta per reacondicionar la maquinària i acabar substituint una de les seves peces claus, la onduladora de 1998. El repte més important d’aquestes obres és que els treballs es faran sense aturar la producció en cap moment per a la reformulació de la planta. Per aquest motiu, algunes naus s’elevaran per sobre de les actuals en diferents fases, per després anar enderrocant poc a poc les antigues. Tot això, sota estrictes controls de seguretat.
.
Per a la instal·lació de la futura onduladora BHS, s’ha hagut que canviar el layout de la planta, és a dir, s’ha canviat l’esquema que serà utilitzat i com estan distribuïts els elements i la seva forma dins de la planta de fabricació. Un procés que permetrà modernitzar el sistema de fabricació de cartró ondulat i que s’espera que estigui llest a principis del 2023.

Aquest canvi, farà augmentar la rapidesa de producció, comptarà amb un major control del procés i també farà que els espais siguin molt més eficients energèticament, ja que permetran un estalvi energètic de tot el complex productiu i dels seus magatzems, fet que repercutirà directament en la millora de les condicions laborals del personal de producció quan a de millors condicions lumíniques i major equilibri tèrmic.

 

FER UN COMENTARI