Amics de l’escultor Josep Cañas el recorden en el 20è aniversari de la seva mort

0
389

Aquest passat diumenge un grup d’amics de l’escultor i dibuixant Josep Cañas van homenatjar-lo coincidint amb el vintè aniversari de la seva mort. Entre els assistents hi havia les persones que van endreçar bona part de la seva obra escrita, els grallers de Banyeres i membres actuals de la junta de l’entitat Òmnium Cultural del Baix Penedès.  L’acte de record es va fer al cementiri del seu poble natal, Banyeres del Penedès. 

Els amics de Cañas van posar flors al seu nínxol i van llegir diversos pensaments seus que feien referència a la seva vida i obra.  Joan Jané, la persona que va estar al costat de Josep Cañas els darrers anys de la seva vida, va fer un repàs del més significatiu que ha transcorregut en aquests vint anys relacionat amb ell. En aquest sentit, es va reivindicar que encara no es tinguin en compte algunes de les condicions del seu testament, com ara el fet que no hi hagi a la seva fundació, representants de l’Ajuntament del Vendrell, del Consell Comarcal del Baix Penedès, de la Diputació de Tarragona o de la Generalitat de Catalunya.

Els amics que van organitzar l’acte de record han lamentat que el nom i l’obra de Josep Cañas estiguin aïllats en l’àmbit local i que encara no hi hagi data per a l’obertura del Museu Josep Cañas a cal Fontanilles.

FER UN COMENTARI