Àmplia presència de colles del Penedès, l’11 de Setembre a Barcelona

0
1233
Senyera feta de pilars dels Nens i els Bordegassos.

El món casteller va tornar a ser present a la gran manifestació de l’11 de Setembre a Barcelona, enguany a la Diagonal, on hi van actuar una desena de colles penedesenques. Això seria a la tarda, però abans, al matí, els Nens del Vendrell van actuar al Born Centre Cultural.

Inicialment van bastir un pilar de 4 davant les ruïnes; tot seguit van fer la clàssica de vuit a l’exterior, amb vano de 5 final. Van actuar al costat dels Capgrossos de Mataró, que també van fer castells de vuit bàsics i 9 de 7, i de la Jove de Barcelona, amb 7 de 7, 5 de 7 i 4 de 7 amb agulla.

També al matí, en aquest cas a la ronda Sant Pere fent cantonada amb el carrer del Bruc, van actuar els Bordegassos de Vilanova, que van descarregar els 5 de 7, 4 de 7, 3 de 7 després d’un intent desmuntat i vano de 5. Al costat, els Castellers de Sants van fer tripleta de vuit i els Castellers de la Vila de Gràcia, doblet de vuit i 5 de 7.

Una senyera feta de pilars penedesencs

Ja a la tarda, les colles es van anar repartint per la Diagonal. Nens i Bordegassos van deixar la imatge ja habitual els últims anys de la senyera, amb quatre pilars vermells intercalats amb cinc pilars grocs, i desplegament de l’estelada per part de l’enxaneta central.

De la resta de colles presents, els Castellers de Vilafranca van diversos castells de set, com el 5 de 7, el 3 de 7, dos 4 de 7, dos pilars de 5 i cinc pilars de 4 alhora, mentre que els Castellers de Mediona debutaven en una Diada amb el 3 de 6 i pilars de 4. També van aixecar les seves figures els Falcons de Vilafranca, i van bastir-hi infinitat d’espadats de 4 amb senyeres, estelades i cartells demanant la llibertat dels presos polítics els Xicots de Vilafranca, la Jove de Vilafranca, els Vailets de Gelida i la Colla Castellera de la Bisbal.

FER UN COMENTARI