Anna Gual i Jaume C. Pons Alorda, pregoners de la FM Vilafranca 2020

0
856
Anna Gual i Jaume C. Pons Alorda.

La festa major de Vilafranca de 2020 tindrà segurament el seu pregó més líric, ja que el quintet administrador l’ha encarregat a Anna Gual i Jaume C. Pons Alorda. Ella, vilafranquina de naixement i poeta. Ell, vilafranquí d’adopció i també poeta. Són matrimoni i són, com diu l’administrador Pablo Sancho, dues de les veus més destacades de la poesia catalana actual. Tots dos han publicat nombrosos poemaris i han estat multipremiats.

L’encàrrec el van rebre ja fa mesos. Un administrador els va citar a la seu d’Òmnium per fer-los l’encàrrec d’organitzar un festival de poesia, que havia de tenir lloc a finals d’agost. “Mala data”, va pensar Gual, però van aparèixer de sobte els cinc administradors i ho van entendre de seguida.

I reforçant la idea de festival, i com que el volen participatiu, Pons Alorda i Gual han convocat uns jocs florals sobre la festa major de Vilafranca, en què tothom hi pot participar presentant un poema. Hi haurà tres premis (per categories d’edat): la petita viola, l’englantina jove i la flor natural. El premi serà llegir els poemes guanyadors durant el pregó.

Un pregó que podria no celebrar-se davant del Palau Baltà. Els administradors estan pendents de com evoluciona el coronavirus i les restriccions d’actes públics que hi pugui haver, però pel que pugui ser, ja pensen en llocs alternatius. De ben segur que serà una festa major amb canvis, a causa del Covid-19, i els canvis els consensuaran amb l’Ajuntament. El temps dirà quins seran els canvis.

La roda de premsa anunciant la parella que farà el pregó s’ha fet de manera virtual, a causa del confinament.

FER UN COMENTARI