Apareix un vidre i una pissarra de l’escola d’Avinyonet foradats per un tret de bala

0
1027

Ahir dilluns quan els mestres de l’escola d’Avinyonet van arribar al centre per començar els preparatius del nou curs, van trobar-se un vidre i una pissarra digital foradats per un tret de bala exterior, provinent segurament de les cases ocupades o dels seus voltants. Els fets han estat catalogats per l’Ajuntament com a “gravíssims” i ha causat gran indignació al poble: “Aquesta situació és la gota que ha fet vessar el got”, han dit.

L’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès ha explicat que durant l’últim any ha presentat més d’una desena de denúncies als Mossos per l’ocupació dels habitatges situats davant de l’escola, ha enviat diferents cartes a la propietat, al President de la Generalitat, al Conseller d’Interior i al Conseller d’Educació, sense haver obtingut cap resposta i solució positiva per part de cap de les institucions. “Aquest Ajuntament ha fet tot el que estava al seu abast per tenir controlada la situació, gestionant les contínues queixes i problemes que estan alterant la convivència al nostre petit municipi, però arribat els fets d’avui, hem esgotat els recursos i les competències que ens corresponen”,

Davant aquests fets, el mateix dilluns a la tarda els nou regidors del consistori es van reunir d’urgència amb la direcció de l’escola i la junta de l’AMPA. Plegats van redactar una carta per al president de la Generalitat, el Conseller d’Interior i el d’Educació reiterant que la situació és inacceptable i demanant i recomanant que no s’obri l’escola el proper 14 de setembre, “fins que no se solucioni el tema i la nostra escola sigui un espai segur pels nostres veïns i els nostres fills”. Així mateix, l’Ajuntament ha comunicat que deixarà de sufragar els costos anuals de l’escola fins que la situació garanteixi la necessària seguretat. “En el cas que el Departament, malgrat la situació actual, decideixi obrir l’escola, es farà sota la seva responsabilitat, tenint en compte que és un perill i no garanteix la seguretat dels veïns i dels nostres fills”.

 

FER UN COMENTARI