APMA i Bosc Verd denuncien l’alcalde de Castellet i la Gornal per un presumpte delicte ecològic

0
1604
APMA-BOSC VERD

L’Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient (APMA) i Bosc Verd-EDC han presentat una denúncia per un possible delicte ecològic contra Miquel Delgado Almansa, alcalde de Castellet i la Gornal.

Les dues organitzacions argumenten que les obres que pretenen construir un aparcament al costat de la carretera BV-2115 al pas pel nucli de Castellet “es volen fer sobre un sòl no urbanitzable que es troba dins el parc del Foix”.

APMA i Bosc Verd asseguren que les obres s’estan duent a terme sense haver passat per un procés d’avaluació ambiental “segons preveuen la Llei 21/2013 d’avaluació ambiental i la Llei 42/2007 del patrimoni natural i la biodiversitat”.

Els grups ecologistes demanen una paral·lització cautelar del projecte fins que es faci l’estudi d’impacte ambiental corresponent perquè, com han comunicat, “l’espai forma part de la Xarxa Natura 2000 i del Pla d’Espais d’Interès Natural (…) i ens consta que el projecte no ha passat per l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Barcelona”.

Finalment, APMA i Bosc Verd-EDC afegeixen que s’han infringit les lleis 42/2007 i 21/2013 i també la Llei 27/2006 (que regula els drets d’accés a la informació, de participació pública i d’accés a la justícia en matèria de medi ambient) i que les obres “il·legals” tenen un fort impacte ambiental que “està sent encobert i tolerat pels gestors del parc”.

La denúncia s’ha fet arribar al Cos d’Agents Rurals, al director del Parc del Foix, a la cap de l’Oficina Tècnica de Parcs Naturals de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, al diputat delegat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona i a la gerent de Serveis d’Espais Naturals.

FER UN COMENTARI