Apoteosi carnavalera

0
3372

El cap de setmana central de carnaval ja ha passat i ho ha fet amb nota alta quant a les desfilades de carrosses i comparses que han tingut lloc per tota la geografia penedesenca. El Vendrell, amb el seu #carnavaldenassos, va obrir el foc divendres al vespre amb una primera rua en què al llarg de més dues hores van desfilar 47 grups i tancava la rua, com és tradició, la disfressa de la vaca. El primer premi a la carrossa visitant va ser per a “La vie est belle”, de Guardiola de Font-rubí, i el segon premi i també el premi a la millor coreografia va ser per a “Temps de festa”, de Moja. “Hasta el infinito y más allá”, de Sambatek, es va endur el primer premi local, mentre que va ser considerada la millor disfressa “La nit dels mussols”, de Clariana.

carrossa_local

Encara no havia acabat la rua de Cunit que ja començava la primera de les tres rues del Carnaval Xurigué de Calafell, la de Segur. Dissabte a la nit hi hauria la de la Platja (que era concurs) i diumenge a la tarda la del Poble. L’organització calcula que hi va haver una mitjana de 6.500 comparsers en cadascuna de les tres rues, xifra que equivaldria a 500 més que l’any passat. Entre les incidències cal destacar una desena d’atencions sanitàries relacionades amb el consum d’alcohol i també el fet que es van haver de retirar tots els contenidors de brossa del recorregut de les rues per raons de seguretat, atès el nivell 4 d’alerta antiterrorista que hi ha vigent a tot el país.

Quant al concurs de dissabte, el primer premi de carrossa visitant va ser per al grup de Carnaval de Sant Pere Molanta, seguit d'”Espai Carnavalístic” dels Monjos i el grup de “Carnaval de Moja”. En la categoria de carrosses locals es va imposar “Somnis de disbauxa”, seguida de “Fantasia Africana” i de “Fórmula 1”. Pel que fa al concurs de comparses, el primer lloc de la categoria visitant va ser per a “La Màgia d’un poble” de les Cabanyes, segon “Las Curritas” de Cunit i tercer “Les Guerreres” de Castellví de la Marca. Finalment, en el concurs de comparses locals, van resultar premiades l’Associació Las Vecinas, La Tribu de Mas Romeu i l’associació Passa-t’ho bé.

Unes hores abans de la rua de Calafell, dissabte a la tarda hi va haver la de Cunit, com sempre també multitudinària tant en participació com en públic, i amb la C-31 saturada de vehicles que hi volien accedir. La carrossa visitant guanyadora va ser “Carnaval de Guardiola, seguida de “La Colla Boja”, de les Roquetes, i de “Sambatek Batucada”, de Castellet i la Gornal. Les tres carrosses Locals premiades van ser “Els Catxarros”, “Lunàtics” i “Los Fiestukis”. Quant a comparses, les tres foranes premiades van ser, en aquest ordre, “A 3 km de Vila” de les Cabanyes, “Les Guerreres” de Pacs i “Els Trapillos” de Vilafranca, i el categoria local, “Los Cansinos”, “Las Curritas” i “Las Vecinitas”.

També és destacable les més de 80 colles de comparsers que van desfilar diumenge al matí i migdia per Vilanova, fins a acabar amb les tradicionals guerres de comparses, al migdia a la plaça de la Vila, amb un total de cinc guerres (més les infantils).

FER UN COMENTARI