Aprovat el projecte de renovació del carrer Comerç de Vilafranca

1
1181
Esquema de previsió dels resultats de les obres. // AJUNTAMENT DE VILAFRANCA

L’equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat definitivament el projecte de nova urbanització de carrerde Comerç, mitjançant un acord amb la junta de govern local. Segons l’ens, amb aquest acord queden resoltes les al·legacions dels diversos grups municipals i suposa el “vistiplau defintiu” per tal que les properes setmanes el projecte pugui sortir a licitació.

Aquest projecte té per objectiu recuperar l’activitat econòmica i social del barri del Molí d’en Rovira, i afectarà el carrer fins la llosa de sobre de les vies ferroviàries. La previsió actual és que les obres comencin a inicis de la primavera i finalitzin uns deu mesos més tard, i es compta amb una inversió de 2,4 milions d’euros.

Els canvis

La pavimentació del carrer es modificarà perquè quedi com a una plataforma única que proritzi els vianants, i els vehicles hi accediran a través de guals elevats des de l’avinguda de Barcelona, la de Vilanova i els carrers perpendiculars. Pel què fa a la vorera de la banda de les façanes, tindrà una amplada de 8 metres i mig i es pavimentarà amb llambordes diferents.

Al costat hi haurà un carril de circulació de vehicles d’un sol sentit i un pareterre de més de dos metres amb arbres i plantes arbustives amb un carril bici de doble sentit i una vorera de tres metres, on es col·locarà l’enllumenat del carrer, de tIpus LED. Els fanals, a cinc metres, també comptaran amb projectors de llum, que se situaran a vuit metres d’alçada.

Aquestes modificacions també serviran per millorar xarxes de serveis com les de l’aigua i clavegueram, que es durà a terme des d’Aigües de Vilafranca amb un pressupost de 742.000 euros.

Francisco Romero, tinent d’alcalde d’Acció Territorial i Serveis Urbans, apuntava que l’actuació del carrer Comerç “unirà el Centre Històric amb serveis i comerços molt afectats per la covid-19”. Per Romero, les obres contribuiran a una revifada de les activitats econòmiques a la zona, i assegura que aquesta unió de barris “agruparà el centre amb les seus d’empreses destacades en el món del vi, cosa que ens ofereix moltes oportunitats per fer front al futur en un moment amb molts reptes derivats del coronavirus”.

1 COMENTARI

  1. Una pregunta: on estacionaran els vehicles (motocicletes, turismes, furgonetes, camions…)? Els carrers perpendiculars al carrer Comerç ja estan plens de guals i de zones de càrrega i descàrrega. Els usuaris de RENFE que deixem estacionats els cotxes en aquesta zona ¿on aparcarem ara?

FER UN COMENTARI