Aprovat el projecte per fer un centre cívic al Port de Segur de Calafell

0
1304

La junta de govern local de l’Ajuntament de Calafell ha aprovat inicialment el projecte per crear un centre cívic al Port de Segur. Aquest nou espai cultural inclourà una biblioteca i també un casal jove. La inversió prevista és de 732.143,80 euros i es demanarà una subvenció del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona per import d’aproximadament 256.900 euros.

El centre cívic ocuparà una superfície de 1.000 metres quadrats, i la biblioteca, de 500. L’obra es farà al llarg d’enguany, ja que està inclosa en el pressupost municipal de 2017.

Aquests nous equipaments cívics i culturals es crearan als locals del Port que l’Ajuntament va adquirir fa alguns anys i que encara no tenien ús. Al llarg del temps s’hi han plantejat alguns projectes per donar-hi utilitat, com un gimnàs o un spa, que no han arribat a fructificar. Ara, l’actual Ajuntament tira endavant un ús social, que es completarà amb activitats esportives i educatives, com la instal·lació de la base nàutica de l’escola de vela i altres activitats marítimes.

Segons l’alcalde, Ramon Ferré, “tots aquests equipaments implicaran un moviment constant i diari de persones al Port, que donarà molta vida a un espai molt desaprofitat i, de vegades, desèrtic”.

Ferré destaca que s’hi farà també un casal jove, que ja preveia el Pla Local de Joventut, aprovat fa uns mesos: “S’hi podrà treballar amb el jovent de manera més propera. El gran creixement poblacional que ha viscut el municipi, i especialment el nucli de Segur, fa necessari un treball específic i exhaustiu en aquest sector de la població, que pateix problemes d’integració social i fins i tot una certa marginalitat”.

FER UN COMENTARI