Aquest 2020 no hi haurà Festa de la Fil·loxera a Sant Sadurní

0
899
Cep ballant a la Festa de la Fil·loxera. // FOTO: BLAI CARDA D’ÓBAL ESTUDI

L’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia i l’Associació Festa de la Fil.loxera han acordat l’anul·lació dels principals actes de la festa davant el context actual i les mesures de seguretat sanitàries establertes. La festa, que estava prevista pels dies 7 i 8 de setembre, passaria a celebrar-se al 2021.

El passat dia 1 de juliol hi va haver una reunió de treball entre la regidoria de Cultura i representants de l’entitat on es va decidir la suspensió dels actes tradicionals de la Festa de la Fil·loxera per “responsabilitat amb la seguretat dels participants i assistents, i per coherència amb la decisió que han pres altres grans esdeveniments de cultura popular del país”.

Des de l’Ajuntament apunten que “l’actual context sanitari, que estableix restriccions pel que fa a la concentració de persones i d’aforament a l’espai públic, així com pel que fa al distanciament, fan inviable la celebració dels actes de la Festa segons els paràmetres tradicionals” i afirmen que, per això, s’ha de cancel·lar la Fil·loxera.

A la reunió es van explorar diverses vies i fòrmules per adaptar els actes a les mesures de seguretat sanitàries, amb un desenvolupament més estàtic de les celebracions o diversificant la localització, però finalment es va descartar introduir canvis per l’elevada desnaturalització que suposaria per una Festa molt tradicional que compta amb un guió i desenvolupament amb gran interacció, mobilitat i participació a l’espai públic.

A la reunió tmabé es va valorar deixar la porta oberta a possibles iniciatives que puguin impulsar-se al voltant de la Festa, amb la voluntat de preservar el característic color groc que omple els carrers de la vila durant els dies de Fires i Festes, sempre i quan s’adaptin als requisits sanitaris que determinin les autoritats competents.

FER UN COMENTARI