El Gremi d’Hostaleria de l’Alt Penedès i el Consell Comarcal acaben de presentar una nova iniciativa en el marc del Penedès Tasta’l. Es tracta de la Cuina d’Estiu, una campanya que compta amb la participació de 16 restaurants que elaboraran menús per 25 euros amb productes de proximitat i de gran qualitat i que s’allargarà durant tota la temporada. A més, per celebrar l’arrencada de la campanya, aquest primer cap de setmana 7 ajuntaments de la comarca s’hi han volgut sumar oferint als comensals d’aquest menú la possibilitat de gaudir gratuïtament d’alguna proposta cultural per desenvolupar alguna altra setmana al seu municipi. Passat aquest primer cap de setmana, la promoció dels ajuntaments deixarà de fer-se però el menú es mantindrà, prèvia reserva, en tots els restaurants participants.

La consellera comarcal d’Empresa i Ocupació i de Productes de la Terra, Susana Mérida, ha comentat que fins ara des del Penedès Tasta’l s’organitzava la Cuina de Sant Joan coincidint amb el cap de setmana més proper a la revetlla, però que han decidit fer el canvi per la Cuina d’Estiu per ampliar l’oferta i allargar-la més enllà d’un únic cap de setmana.

Núria Carbó, presidenta del Gremi d’Hostaleria, ha explicat que en aquests últims mesos el Gremi ha fet un esforç per adaptar-se als nous temps i donar cabuda a nous projectes: “gràcies a aquest esforç hem pogut créixer i passar dels 9 restaurants que participaven en la Cuina de Sant Joan als 16 que ho fan enguany en la Cuina d’Estiu i de 4 ajuntaments col·laboradors s’ha crescut fins a 7. Això ens dóna molta més abast a tot el territori” conclou.

FER UN COMENTARI