El Carnaval de Vilanova comptarà amb un Punt Lila, un espai d’informació, prevenció i acompanyament davant possibles agressions sexistes. Qualsevol persona que estigui veient o patint algun tipus d’agressions sexistes podrà sol·licitar-hi ajuda. Estarà ubicat a la plaça de la Vila, concretament als baixos del número 11, a la cantonada amb l’avinguda de Francesc Macià. Hi serà aquest divendres d’Arrivo, des de les 9 de la nit fins a les 5 de la matinada; dissabte de Mascarots, des de les 10 de la nit fins a les 4 de la matinada; i també la nit del Vidalot, dimarts 5 de març, d’11 de la nit a 5 de la matinada. El Punt Lila s’anunciarà per la megafonia d’aquests actes de la plaça de la Vila.

A iniciativa dels col·lectius feministes de la ciutat Bullanga feminista i Lluna de foc, s’està treballant conjuntament amb entitats locals i l’Ajuntament per fer possible un Protocol per a l’abordatge de les violències sexuals en espais públics i d’oci de Vilanova. Aquest treball s’ha acompanyat de formació a entitats i professionals del consistori, i d’un seguit d’accions que es volen posar en marxa durant la celebració d’aquest Carnaval sota el lema comú “Vilanova lliure de masclisme”. La principal acció consisteix, justament,  en la instal·lació d’un Punt Lila, un servei que es prestarà coordinadament amb totes les entitats i professionals implicades en l’organització i desenvolupament del Carnaval.

El Punt Lila és un espai de referència de la festa d’informació i assessorament de les violències masclistes on atenen professionals expertes. Compta amb una zona per fer les tasques d’informació i sensibilització, i també amb un espai més reservat per poder atendre les persones en el cas d’haver viscut una agressió.

Per la regidora de Cultura, Convivència i Equitat, Adelaida Moya, “el Servei d’Agents per a la Convivència treballaran especialment durant les nits de Carnaval, fent d’enllaç entre les persones que es trobin de festa i el Punt Lila. Seran una important eina de prevenció i sensibilització en relació a les agressions masclistes en els espais d’oci, ja que interactuen amb moltes persones”.

FER UN COMENTARI