Aquest estiu el Cinema Kubrick de Vilafranca reobre portes amb el Cineclub al capdavant

0
421

La Junta del Cineclub de Vilafranca va aprovar ahir, 2 de maig, el projecte de gestió del Cinema Kubrick després d’arribar a un acord de lloguer amb la família Olivella, propietària de l’emblemàtic cinema vilafranquí que va tancar portes el passat desembre.

Així, es preveu que aquest mateix estiu el Kubrick torni a obrir i Vilafranca compti amb dues sales de cinema: la Sala Zazie del Cineclub, situada al Casal – Societat La Principal, i la del Kubrick, ambdues gestionades pel Cineclub. Les dues sales oferiran una programació complementària.

La Sala Zazie continuarà sent la seu de les sessions de cineclub dels dijous i divendres i oferirà cinema comercial i popular el cap de setmana, per continuar fidelitzant el seu públic habitual. Per la seva banda, el Cinema Kubrick acollirà les estrenes familiars i comercials, però també hi tindran cabuda pel·lícules d’autor d’especial valor artístic i cinema clàssic.

Per a la Junta de Cineclub, la reobertura del Kubrick suposa l’oferiment de “servei públic per a la ciutadania de Vilafranca i la comarca, i neix amb la voluntat que tothom que ho vulgui, des dels més petits fins als més grans, pugui desenvolupar la seva vida cinèfila sense marxar de Vilafranca”. El Kubrick serà als matins un espai de formació per a nous públics, obrint la sala a infants i joves per tal que gaudeixin de l’experiència cinematogràfica en pantalla gran dins d’un programa educatiu que es vol posar en marxa a partir del pròxim curs.

El nou projecte de Cineclub Vilafranca també incorpora una vocació cultural i social, ja que compta amb el suport del grup cooperatiu d’inserció sociolaboral Entrem, que integrarà com a treballadors a persones en risc d’exclusió social per dur a terme les tasques de suport de sala, quiosc i neteja.

 

FER UN COMENTARI