Aquest hivern es faran dues transhumàncies al parc del Garraf

0
1474

La Fundació Miranda organitza enguany dues transhumàncies per tal de traslladar a les pastures d’hivern 56 cavalls des del Pla de l’Orri (Alt Berguedà) fins parc del Garraf. Un grup de 31 cavalls i genets professionals voluntaris faran la primera transhumància entre el 18 i 24 d’octubre. La segona serà amb 25 cavalls del 31 d’octubre a l’11 de novembre. Aquesta darrera passarà per la Platja de Vilanova el dia 10 i les inscripcions són obertes al públic (al web de Pedratour), que així podrà ajudar a finançar el projecte i les despeses de desplaçament. El guia eqüestre Marc Giró i la directora de la Fundació Miranda, Rosa Galindo, seran els guies de les dues transhumàncies.

El viatge el faran a peu i muntats per trams del camí ramader de Marina, que passa per Avinyó Nou, Canyelles, Sant Pere de Ribes, els Monjos, Olivella i altres camins ancestrals de transhumància, sense ferros a la boca i sense ferradures.

El propòsit de la transhumància és trobar terres més càlides, que deixin enrere la neu i el fred. Al Garraf ens esperen gairebé de 1.000 hectàrees de pastures on els cavalls poden nodrir-se millorant el territori i fer prevenció d’incendis amb la neteja del sotabosc. El cavall és l’únic animal que menja càrritx, l’espècie vegetal que ha colonitzat l’estepa mediterrània d’aquestes terres i que si no es pastura, augmenta greument el risc de foc.

FER UN COMENTARI