Dissabte i diumenge l’entorn del Castell de Sant Martí acollirà una nova edició de la fira Sarroca Nova que enguany arriba carregada de novetats: un campament medieval a baix el poble, un espectacle de llum i foc la nit del dissabte, més activitats de recreació, més jocs i activitats infantils i també una gimcana medieval.

Durant els dos dies hi haurà una programació estable que comptarà amb tres mercats medievals: el cristià i el serraí, ambdós entorn del Castell, i el que se situarà al poble, just a la zona de sortida del trenet llançadora que porta els visitants fins a dalt del conjunt monumental. Els participants també podran veure matí i tarda el campament de soldats de la guàrdia de la reina Sibil·la, així com les parades d’artesania, l’actuació durant tot el dia del narrador Lo Sacaire del Llobregat, així com jocs tradicionals i atraccions medievals infantils. A més, s’organitzaran visites guiades al Castell en horaris específics i per a grups limitats tant matí com tarda. A la plaça del conjunt monumental també s’hi habilitarà un espai de gastronomia.

Dissabte a les onze, a la sala Ponent del Castell, es farà l’acte d’atorgament del segell reial de Pere III el Cerimoniós, una distinció que s’atorga a una persona destacada del municipi per la seva tasca cultural i que aquest any rebrà Ramon Montserrat, per haver impulsat els sopars medievals dels anys 70. Els actes continuaran a la tarda amb demostracions de dansa del ventre i dues cercaviles de la Cirquestra i esquetxos medievals. El punt culminant de la fira arribarà a quarts de deu del vespre, amb la recreació de l’arribada de la Reina Sibil·la de Fortià, la que fou quarta muller de Pere III el Ceriminós i que l’any 1387, després de la mort del monarca, es refugià al castell de Sant Martí tement les represàlies dels seus fillastres, Joan I i Violant de Bar. El punt final al primer dia de Sarroca Medieval es donarà a les deu de la nit amb un espectacle nocturn amb música en directe, malabars, dansa del ventre, foc i pirotècnia.

Diumenge es faran les mateixes activitats que dissabte, excepte la recreació de l’arribada de la reina Sibil·la i l’espectacle nocturn.

 

Podeu trobar els actes i horaris a la nostra agenda.

FER UN COMENTARI