Amb una demostració de dansa avui a la tarda a la Rambla Sant Francesc, la Creu Roja de l’Alt Penedès ha donat el tret de sortida a la campanya Cap Infant Sense Joguina que, conjuntament amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i els Ajuntaments de Santa Margarida i els Monjos i Vilafranca, té per objectiu fer arribar a tots els infants de la comarca en situació de vulnerabilitat, una joguina nova per Nadal.

Gràcies a aquesta campanya l’any passat es van poder atendre al voltant de 600 infants d’entre 0 i 12 anys i enguany l’objectiu de les entiats convocants és poder assolir la mateixa xifra. El 2018 la campanya es va reorientar i va prendre un nou format que, vistes les xifres assolides, enguany es repeteix. Des d’aleshores en lloc de demanar a la ciutadania que col·laborés aportant joguines noves, el que es fa és promoure la venda de butlletes per tal de recaptar fons i que sigui la Creu Roja qui adquireixi les joguines. “Això ens permet tenir joguines per a totes les edats, ja que tal com fèiem abans la campanya n’hi havia moltes de primera infància i ens en faltaven per als nens i nenes més grans. També ens permet tenir joguines noves, no sexistes ni bèl·liques”, explica Àngels Matas, presidenta de Creu Roja Alt Penedès.

Per a la campanya d’enguany s’han repartit en diferents comerços un total de 4.000 butlletes que es vendran per un euro. Per a les empreses s’obre la possibilitat que facin donacions més quantioses a través de la Fila Zero. “Demanem la col·laboració i implicació de tothom: ciutadania, entitats, escoles, comerços, empreses, etc.”, comentava Àngels Matas.

Les joguines adquirides s’exposen a la sala d’actes de l’entitat i són les famílies beneficiàries les que miren i escullen dues joguines per als seus fills (una de lúdica i una d’educativa). “S’ha passat d’un model assistencial a un model educatiu, buscant la implicació de les famílies”, apuntava Ramon Zaballa, regidor de Benestar Social de l’Ajuntament de Vilafranca.

Per aconseguir la màxima implicació de les famílies, tant des de l’Ajuntament de Vilafranca com el de Santa Margarida i els Monjos, s’organitza primer un taller adreçat als pares i en acabar els lliuren el tiquet perquè puguin recollir la joguina a la Creu Roja.

 

 

FER UN COMENTARI