Els arbocencs decideixen en què invertir 24.000 euros

0
1368

L’Ajuntament de l’Arboç està duent a terme una prova pilot de pressupostos participatius, en la qual la ciutadania (empadronats majors de 16 anys) poden votar fins al 24 de febrer a quins projectes s’invertiran un màxim de 24.000 euros enguany. Després d’una primera fase participativa en què es van presentar 103 propostes, el govern local en va fer una criba, descartant les que no són de competència municipal, les duplicades i les que superaven la xifra estipulada, i n’han quedat 18. Hom pot votar mitjançant el web www.arbocencopina.cat o bé presencialment a la Casa de la Vila, l’Oficina de Turisme, la Biblioteca o el Punt d’Informació Juvenil.

El Consistori ha dividit les propostes ciutadanes en dues categories: les que costarien menys de 6.000 euros (segons l’avaluació feta per tècnics municipals) i les que en costarien entre 6.000 i 18.000, de manera que cada ciutadà en pot votar una de cada categoria.

Les vuit propostes validades amb un cost inferior són la construcció d’una pista de futbol sala a l’aire lliure (6.000 euros), la restauració dels murs de la Casa de Cultura (6.000), la instal·lació de papereres (3.000), la col·locació d’un reductor de velocitat al carrer Rei Pere I (2.500), la col·locació d’un tendal al pati de l’escola bressol (2.500), habilitar tres pistes de petanca (1.500), col·locar tres bancs al xamfrà dels carrers Rafael Casanova i Dr. Vives Mañé (1.000) i la compra de cadires per a l’Escola de Puntaires (600).

Valorades en 9.000 euros hi ha millores a la biblioteca (ampliar el fons, comprar nous ordinadors, noves taules d’estudi, etc.) i nou propostes més valorades en 18.000 euros: millores a l’escola Sant Julià; instal·lar reixes als límits de l’herba del parc de Santa Llúcia; millorar l’accessibilitat i l’enllumenat al voltant de l’estació; arranjaments al cementiri; treure barreres arquitectòniques de voreres i passos de vianants; habilitar una zona de jocs infantils; arranjar voreres; fer millores al parc de Santa Llúcia; i consolidar les restes arquitectòniques de la plaça de la Badalota i visibilitzar-hi el campanar i l’església.

FER UN COMENTARI