Ariadna Llorens i David Montes deixen el govern de Vilanova en una minoria pírrica

0
1189

Dimecres saltava la notícia. Els regidors de CiU Ariadna Llorens i David Montes, ella exmilitant d’UDC i ell, independent però designat fa dos anys pels socialcristians, anunciaven públicament que deixen el govern local de Vilanova. Una marxa que caldrà veure quin impacte té en la governabilitat de la ciutat, perquè deixa el ja dèbil govern de CiU-PSC en una posició encara més fràgil. L’alcaldia la té CiU, amb Neus Lloveras, però el seu grup ha passat a ser la tercera força política del Consistori, amb quatre regidors, darrere dels cinc del PSC i cinc també de la CUP. I ara el govern està format per tan sols nou regidors, davant dels setze de l’oposició.

Sense model de ciutat
Llorens ha dit que les raons bàsiques per sortir del govern són quatre. La primera, plenament coincident amb moltes de les crítiques que ha rebut des de l’oposició d’esquerres: “no hi ha un model de ciutat, una actuació planificada, treballem de manera reactiva i amb divisions internes importants”.

Llorens acusa el govern “d’opacitat” tant amb la ciutadania com també internament: “Molts temes els hem conegut per la premsa o se’ns explica al mateix ple i malament”. Un exemple són les taxes: “hi estàvem en contra i ens van explicar una pel·lícula que no és la realitat” i ha acabat sent còmplice de la pujada d’impostos.

Crítiques a l’alcaldessa
Llorens ha compartit grup polític amb l’alcaldessa Neus Lloveras durant catorze anys, vuit a l’oposició i sis al govern. “I no la reconec”. Afirma que “hi ha una pressió del PDECat de mantenir el poder com sigui”; que per qüestions de salut, Montes li va demanar dues setmanes de descans, pendent d’uns resultats, “i un dia el va trucar 22 vegades, per exigir-li de males maneres que deixés l’acta… perquè havia faltat a un ple”. “Li ha fet mobbing”, sentencia.

Montes

Sense tacticismes
Però no només li recrimina “l’agressivitat i manca de sensibilitat cap als altres”. També veu que quan no és al Parlament, està pendent de l’AMI, i la conseqüència és que “la realitat va per una banda i el govern per una altra”, i “no hi ha manera de trobar-la mai” i hi ha “aspectes de millora de la ciutat que no es fan fins que no surt al diari”. La sensació de Llorens, en definitiva, és que “tothom va per interessos particulars i que la prioritat no és Vilanova”, de manera que tots dos, Montes i Llorens, han decidit anar a l’oposició. I demanen que ningú hi vegi tacticismes: “ens n’anem a l’oposició”.

Reaccions

A tot això, de seguida hi ha hagut reaccions de la resta de grups municipals. El govern de CiU-PSC ha desmentit les acusacions, ha manifestat sorpresa per la marxa dels dos regidors i ha emplaçat el càrrecs electes “a actuar amb responsabilitat, deixant de banda actuacions amb interès partidista o personal”. La CUP comparteix l’anàlisi que fan els dimissionaris de la situació política de l’Ajuntament i afirma que en breu es reunirà amb la resta de forces polítiques per “plantejar un canvi de rumb”. També Som VNG s’obre a “bastir una alternativa de govern”, mentre que el ERC manifesta preocupació pel fet que “el govern dela ciutat es quedi amb una minoria més minsa”, tenint en compte que “l’alcaldessa està més al Parlament que a l’Ajuntament”.

FER UN COMENTARI