Arqueovitis destapa una troballa històrica al jaciment de la Font de la Canya

0
1641
El bust de la deessa Demèter que s'ha trobat al jaciment de la Font de la Canya. // ARQUEOVITIS

Aquesta setmana el jaciment ibèric de la Font de la Canya d’Avinyonet està d’enhorabona: l’equip de la cooperativa Arqueovitis ha descobert tot un seguit de peces relacionades amb el món del vi i la viticultura. Daniel López, coordinador de l’excavació, apuntava a La Fura que la d’aquests dies és una de les troballes més rellevants de la zona: “creiem que és la campanya que més peces de ceràmica senceres i en bon estat ha descobert en les darreres dues dècades. Hem trobat un pinyol d’oliva carbonitzat, moltes peces que vinculen el territori amb la viticultura i un bust de Demèter o Tanit, deessa de la fertilitat”.

L’arqueòleg destacava que aquest bust, que data del segle III a.n.e., es troba en més bon estat que el que ja es va descobrir el 2011 i que va adoptar la Denominació d’Origen Penedès com el seu logotip dos anys enrere. Aquest és ja el cinquè bust de la deessa Demèter que descobreix Arqueovitis, i que reforça el lligam del nostre territori amb l’agricultura, la fertilitat de la terra i la cultura del vi. A més, en una sitja, al costat d’un molí, s’ha descobert el crani i part de l’esquelet d’una fura, que seria un dels exemplars d’aquest animal més antics del Penedès.

Properament es donaran a conèixer en detall totes les peces i objectes descoberts en aquesta darrera excavació, que també exposarem a aquest setmanari.

FER UN COMENTARI